Bernhoft:– Jeg blir dødsnervøs av det

Hvordan kan en hvit mann være så funky? Ramla du oppi gryta da du var liten, eller er du oppvokst med Motown og Stevie Wonder?

– Jeg er jo blant de som oppdaga det virkelig stilige med Stevie Wonder ganske seint i livet, da jeg var liten var det I just called to say I love you liksom. Men det var noen innslag av Michael Jackson på radioen hjemme, og da ble jeg helt spikra hver gang. Det virkelige vannskillet var da jeg hørte Sly and the Family Stone da jeg var nitten, da føltes det som om alle verdens gryter ble tømt over meg samtidig. Men det skal sies, veldig mye av det hele har med folkemusikk å gjøre, de beste felespillerne rundt om på bygda har mye av det samme beatet som husbandet til Motown. Tør jeg påstå iaffall.

Artikkelen fortsetter…

Denne gangen kommer du alene med gitaren – hvordan føles det? Det må gi en veldig følelse av sårbarhet og mot? Det å være villig til å møte publikum så naken? Du har stor tillit til gjestene våre – eller gjestene dine, egentlig?

– Det blir fort veldig strippa, jeg blir dødsnervøs av det, og det liker jeg særs godt. Spesielt de gangene jeg gir blanke i å bruke mikrofon, da blir det ganske drøyt intimt. Og det krever kanskje mot, men jeg har til gode å få hjertet knust av publikum. Jeg tror at gjestene har tillit til meg, og jeg til de, og så blir det som regel en positiv oppadgående stemningsspiral, sier Bernhoft.

Hva kommer fra din kant fremover, Jarle Bernhoft? På hjemmesida di snakker du om at du vil få folk ut av Facebook og inn i livet. Samtidig, det er en stor sjanse for at dere som leser denne teksten kom over den på face eller gjennom nyhetsbrev – det er jo slik vi får ut informasjon for tiden. Hvordan ser en god balanse ut? En sunn miks mellom det digitale og det fysiske? Det analoge?

– Jeg tenker litt på sosiale media og skjermtelefoner som et helt nytt rusmiddel som vi har fått tilgang til. Jeg er ganske lugn på rusbruk, litt alkohol i ny og ne tror jeg er sosialt sunnhetsfremmende på den generelle voksne befolkning, men det blir jo lett for mye hvis folk er drita hele døgnet hele uka.

Han fortsetter…

Sånn er det med facebook og smarttelefoner nå, vi har ikke lært oss å bruke det. På sitt beste er det gull å kunne kommunisere med folk på andre siden av kloden i sanntid, på sitt verste gir det en konstant kollektiv oppmerksomhetssløvende bakrus. Selv har jeg klint til og kjøpt meg en nydelig motorsykkel fra 1973, når jeg kjører den blir jeg most hvis jeg ikke følger nøye med på alt rundt meg hele tida. Tar jeg med meg den holdninga inn på en kafé, så kan jeg glo uhemmet på alle de som glor ned i fanget sitt. Det er nydelig, sier Jarle.

Artikkelen fortsetter…

Hva bør publikum forvente seg fredag 5. juli? Skal de ta på seg danseklær, sitteklær, grineklær eller festeklær? Eller andre klær? Ingen klær?

– Helt klart et minimum av klær! Selvfølgelig uten å fryse da, frysing er noe dritt. Jeg kommer til å bestemme meg nøyaktig fire millisekunder før jeg går på scenen hva slags musikalsk energi jeg har i meg, og så skal jeg feste hjertet utapå skjorta og blø for drakta. Det blir sølete, men vi kommer i mål til hjemmeseier for alle involverte.

BERNHOFT spiller på Cafe Generalen 5. juli – billettene finner du HER