KRS Soul Stew: – Smør opp de stive sørlandshoftene!

Hei, Morten og Marius, ser dere frem til sommeren?

– Ja! Vi gleder oss til å spille, spise rægår og ha tean i tanga!

Hva er det beste med sommeren i Kristiansand?
– Bådlivet.

Første gang jeg opplevde dere tror jeg var i hagen på Vaktbua i fjor sommer og allerede da hørtes KRS Soul Stew ut som et solid overskuddsprosjekt. Var denne konserten den aller første i bandets historie?
– Takk, ja, det var den aller første med dagens besetning!

Og apropos overskuddsprosjekt; Hva er egentlig historien bak dannelsen av bandet?
– Trond, Trygve og meg (Morten) med flere spilte et par soul/funk-konserter på frk. Larsen (R.I.P) for ti år siden, og vi har pratet mye om disse kveldene siden. For ca. ett år siden bestemte vi oss for å ta det opp igjen, vi samlet en bra gjeng og endelig var vi tilbake på scenen!

R’n’B, ’60s soul, funk, afrobeat og ska er alle hyppige ingredienser og det er utrolig forfriskende å se både blåserekke, velkledde musikere og ikke minst; sceneshowet deres! Snakker vi her om tung research på Youtube i og rundt musikkens gullalder, eller faller det helt naturlig for dere å gjøre hele pakka så gjennomført?
– Takk, hyggelig å høre! Ja, vi er alle opptatt av å gjøre dette riktig, og levere et produkt som er så autentisk som mulig.
Musikken vi spiller, antrekk og sceneshow er nøye gjennomtenkt, og det faller oss helt naturlig. Vi er opptatt av stil og swag!

I senere tid har dere fått med dere gjester, spesielt fra hiphop-miljøet i byen. Vi har fått gleden av å oppleve både Belizio og Vågsbygd Handy sammen med dere på scenen. Hvor kom den idéen fra og er dette noe dere tenker å fortsette med å utforske?
– Hiphop er en direkte videreføring fra gammel soul og funk og vi spiller jo musikk som hiphop-produsenter har samplet de siste 30 årene. Flere i bandet har også jobbet mye med hiphop og urban musikk, så dette kommer vi til å utforske mer i fremtiden.

Til slutt, hva kan vi forvente fra dere på Generalen fredag 28. juni?
– Et band som spiller musikk de elsker og som har som eneste ønske å lage en fet opplevelse for publikum og få smørt opp de stive sørlandshoftene! Dere kan forvente dere en musikalsk tidsmaskin! Så husk å kjøp billett og ta med dansefoten. Vi garanterer topp stemning!

KRS Soul Stew spiller på Cafe Generalen 28. juni – billettene finner du HER