Thom Hell til RL19: – Gleder meg sykt til å spille for dere!

Hei Thomas! Står til?
– Bare bra, takk!

Du og bandet ditt er siste artistslipp til Ravnedalen Live 2019. Da står dere på plakaten sammen med The September When, Bigbang og Midnight Choir. Har du noe forhold til noen av de tre andre artistene og ikke minst; Noen morsomme historier i møte med noen av dem?

– De begynte 10-15 år før meg, så jeg har jo vokst opp med alle. Gjorde noe sammen med BigBang på Øya for ca 10 år siden. Det var stas husker jeg. Traff såvidt Morten Abel på en festival for noen år siden, men da hadde jeg et særdeles svekket ordforråd, så til neste gang har jeg en plan om å gjøre et litt bedre inntrykk enn det jeg gjorde da.

Artikkelen fortsetter..

Etter tre Spellemannpriser, åtte album, et hav av ep’er, samleplater og rariteter – hvor ser du Thom Hell-prosjektet ditt om ti år?

– Jeg håper jeg bare kan fortsette i samme tralten. Målet er å holde på til jeg dauer.

Hva er din største opplevelse som artist så langt?

– Mitt møte med Burt Bacharach i Langesund på Wrightegården for 8 år siden. Jeg var der som tilskuer, men fikk mast meg til å varme opp. Fikk en time alene med ham og fikk snakket om musikk og gamle helter.

Du er reinspikka kristiansander oppvokst på Hånes, men har bodd borte fra byen i mange år. Hender det du savner hjembyen din? Og hva er det i så fall som står øverst på «savnelista»?

– Flyttet fra byen i 1998. Det hender jeg savner personer som bor i byen. Og sommeren generelt i Kristiansand er jo det beste man kan få. Sitte på stranda og jeine mariakjeks etter måkene.

Artikkelen fortsetter…

Ravnedalen har nærmest vært som hjemmebane for deg når du har spilt i Kristiansand de siste årene. En kjapp sjekk med Frank Marvin på Generalen forteller oss at det faktisk er du som har publikumsrekorden på den lille café-scenen. Hva er ditt sterkeste minne fra konserthistorikken din i dalen?

– Det var et år det var så fullt at jeg tror vi skal være glad ikke skjenkekontrollen var der. Dette var før utvidelsen av området, så folk satt egentlig bare overalt!

Magasinet MOJO ga den forrige plata di 4 stjerner av 5 mulige. Som musikkfanatiker, er det svært sannsynlig at du har hatt et nærmest livslangt forhold til tidsskriftet. For å spørre på en sportslig måte, da du fikk 4 av 5, hva følte du da?

– Da ble jeg skikkelig glad. Fikk også flotte anmeldelser i Uncut, Independent og The Guardian. For meg var det viktig, for ingen skriver om musikk i Norge, i alle fall ikke min smale skive nr 8 i rekken.

Artikkelen fortsetter…

Har du en favorittlåt med Thom Hell og vil vi få høre den fra scenen lørdag 20. juli?

– Har alltid vært glad i Movin Slow fra første platen min. Må vel spille den da!

Vi gleder oss sabla mye til dere kommer i sommer, har du en siste melding til årets Ravnedalen Live-publikum?

– Gleder meg sykt til å spille for dere!


Ravnedalen Live går av stabelen 20. juli 2019!

Årets artister er:

The September When

BigBang

Midnight Choir

Thom Hell

Finn billetter HER