Daniel Eriksen til Café Generalen: –Trøkk, humor, eleganse og en Hulk i storform!

Hei Daniel, står til?
– Takk, alt vel her!

Dere har straks nytt album på gata, er du spent på hvordan publikummere og anmeldere vil ta det imot? Og hvor er plata spilt inn?

– Vi er alltid spent når vi slipper nye plater. Dette er den første vi offisielt slipper sammen. Vi er stolte over resultatet, og tilbakemeldingene er foreløpig svært gode. Den er spilt inn hos Kyrre Fritzner i Fredrikstad, som blant annet står bak mange utgivelser fra De Lillos, Henning Kvitnes, CC Cowboys og flere.

Se fullt program på Cafe Generalen 2019 HER

Hva vil du si er forskjellen på Busk, Eriksen & Sjøstrøm på konsert og på plate?

– Forskjellen er egentlig nokså liten da mesteparten er spilt inn live i studio, men livekonserter vil alltid ha et større element av «galskap og uforutsigbarhet» – i positiv forstand. Det er alltid spennende å se hva som skjer når vi slipper Vidar Busk fri, det blir litt som når Avengers har med Hulk på jobb.

BIGBANG til Ravnedalen Live 2019!

Per nå har jeg kun hørt første singel fra albumet, singelen Six Strings Down. Den oser tungt av overnevnte Juke Joints, støvete landeveier og sørstatsmystikk. Hvordan vil du beskrive resten av plata?

– Jeg nevnte såvidt på Facebook at det er blitt en plate med låter om Stevie Ray Vaughan, svensk New Orleans disco, hill country ballader, kjærlighet til brylkrem, morderiske tog, vrengtrommer, dype bukk til Snooks Eaglin, hvalsang, Santo & Johnny bak rattet på vei sørover og kubansk tragedie. Dette er en grei beskrivelse 🙂

Artikkelen fortsetter…

Har du en opplevelse i unge år som formet deg i retning av den deilige, skitne varianten av bluesen?

– Jeg så Vidar Busk spille med Rock Bottom & Cutaways og Jørn Hoel & The Hoodlums når jeg var liten gutt. Det hjelper på! Ellers kom plutselig slidegitaristen Roy Rogers på besøk til Langesund og sendte meg ned i deltablues-kaninhullet. Mange turer over mange år på kryss og tvers gjennom Mississippi gjør også sitt på inspirasjonen.

Les intervjuet: Bernhoft: – Jeg blir dødsnervøs

«Fucking Amazing!» skal Steven Van Zandt ha uttalt om deg og din musikk. Jeg lo høyt da jeg leste det, sabla stas! I hvilken sammenheng var det disse ordene falt?

– Han skrev dette på Twitter etter å ha sett en konsert på Notodden Bluesfestival. Han tvitret også etter å ha sett meg og Stig gjøre finale i International Blues Challenge i Memphis i 2018.

På konserten i Ravnedalen 15. juni, har vi teamet opp med Christiansand Blues- & Roots Club og spillestedet Håndverkeren nede i sentrum, hvor kvelden avsluttes med Rich Harper Band fra junaiten etter at dere har gått av scenen på Generalen. Hva slags forhold har du som musiker til klubbkonserter kontra festival?

– Ja takk, begge deler! Vi er flinke til å tilpasse oss etter arrangement og forhold og kan gjøre alt fra musestille, lyttekonserter med små historier og anekdoter mellom låtene, til bredbent stadionkonsert på storscene.

DeLillos: – Ikke bare en smak av honning

Og til slutt; Hva er det publikum i Kristiansand kan forvente fra scenen på lørdag?

– Trøkk, humor, eleganse og en Hulk i storform!


Busk, Eriksen og Sjøstrøm spiller på Cafe Generalen lørdag 15. juni – billettene finner du HER

 

Se fullt program på Cafe Generalen 2019 HER