Erik Engenes: – «Foodies» syns Sørlandet er en spennende destinasjon

Hei Erik! Hvordan er ståa om dagen? Sitter du bare å venter på at solhungrige turister fra hele landet skal flomme inn over Sørlandet?

– Nå er det hektisk hos USUS / Visit Sørlandet. Selv om det fleste kampanjer og presseturer er ferdig planlagt er det alltid nye historier, opplevelser og bedrifter som vi ønsker å presentere på våre nettsider og i sosiale medier. Vi prøver også å ha dialog med våre gjester i sosiale medier og deler de gode historiene videre.

Les: Fullt program på Cafe Generalen

Du er garantert like «yrkesskadet» som oss hva angår ditt daglige virke. Hvordan vil du beskrive din favoritt-turist? Altså; Hva driver vedkommende med og hvorfor drar hen til landsdelen?

– Siden mitt hovedansvar er internasjonaler gjester må jeg kanskje si et par fra et Europeisk land på Norgesferie. Entusiasmen når de forteller om naturen, kulturen og hvordan de opplever Sørlandet er bare deilig å høre på. Å vise dem de skjulte perlene for overnatting og opplevelser er veldig tilfredsstillende når man får så gode tilbakemeldinger, sier Erik. 

Han fortsetter..

– Siden det er så korte avstander på Sørlandet kan de gjerne dra på sjøfiske en dag, vandre i Setesdalsheiene den neste og avslutte med en av Sørlandets mange festivaler. I år fikk vi også oppmerksomhet fra hele verden med åpningen av undervannsrestauranten Under – veldig gøy at «foodies» også synes Sørlandet er en spennende destinasjon.

Artikkelen fortsetter…

Fullt hus på Cafe Generalen er ikke helt uvanlig. Foto: Jørund Flaa

 

Visit Sørlandet/ USUS har en ganske oppgående opplevelseskalender hvor man kan finne frem i jungelen av arrangementer gjennom hele året. Hva er det dere legger mest vekt på når dere fremmer Sørlandet som feriedestinasjon?

– De viktigste satsingsområdene for oss er kystkultur/skjærgården, matoppleveler, aktiviteter i naturen og kunst/kultur. På nettsiden visitsorlandet.com finner man regionens med oppdaterte arrangementkalender (www.visitnorway.no/reisemal/sorlandet/hva-skjer/) og hver enkelte by har også sine egne «hva skjer» sider. I tillegg er det oversikter over alle opplevelser og attraksjoner som vi grupperer etter tema, så enten du er en barnefamilie, interessert i kunst, kultur eller mat finner du egne temasider med full oversikt.

Les: The September When til Ravnedalen Live!

Du er også musiker og har selv bidratt til at Kristiansand er en langt mer levende og attraktiv kulturby nå enn for bare to – tre år siden. Kan du trekke frem tre byer eller destinasjoner på verdensbasis som har lykkes i å fremme nettopp kultur som en attraksjon i seg selv?

– Jeg tror alle som er aktive i kulturlivet, utøver eller tilskuer, ser hvilken utvikling Kristiansand har hatt som kulturby. Jeg tror også det er stort potensiale for kulturaktører til å trekke flere lokale på sine arrangementer. Det var ikke før jeg begynte å jobbe med reiseliv jeg forstod hvor mye som skjer i regionen.

Byer som Berlin, Aarhus og Barcelona fremstår som kulturbyer der mat og opplevelser står i sentrum. Mitt tips uansett destinasjon er «ask the locals» – det er mye som skjer utenfor de mest populære turistattraksjonene.