Hørt mye om Ravnedalen: – Tippar det vil toppe det meste av det eg har gjort i Kristiansand frå før av

Kjære Ingebjørg, helt fra første gang vi hørte «Ingen som du» har du hatt en spesiell plass i hjarta. Og du har en helt sinnsyk historie: «Med fem landskappleiksigrar i yngste klasse vokal folkemusikk på Landskappleiken er Ingebjørg Bratland det næraste du kjem eit vedunderbarn i norsk folkemusikk.» Det skriver Store Norske Leksikon. Fortell litt om deg selv og bakgrunnen din? 

– Hei! Så kosleg å høyre. Jau altså eg starta med folkemusikk då eg var fem år gamal. Gjekk i kulturskulen i Vinje kommune. Frå eg var 6 år gamal har eg spelt ein del rundt om i landet, heldige meg. Då eg var rundt 11 gjekk eg litt burt frå folkemusikken og vandra meir inn i eit popmusikalsk uttrykk. Dei to siste skivene mine er stort sett låtar eg har gjort sjølv og det er det eg driv mest med om dagen.

Artikkelen fortsetter…

Kveding er et spesielt fag. For å bli god må du ha både stemmekontroll, øre for musikk og humor. Hva er greia?
– Litt vanskeleg for meg å svare på då det er så forankra i meg. Det folkemusikalske i songteknikken min er utruleg viktig for uttrykket mitt. Det har eg hatt med meg heile tida. For min del er det hovudsakleg desse trillane og at eg synge mykje på konsonantane.

Les: Bernhoft: – jeg blir dødsnervøs av det

 

Du har spilt i de fleste konserthus i Kristiansand, har du ikke? Hva gjorde mest inntrykk på deg – godt, ondt eller alt midt i mellom? 

– Jau, det stemmer. Det er alltid stas å spele i Kristiansand. Om det er Kilden, Kick eller Domkyrkja. Kristiansand har mange fine spelestader. Eg har høyre utruleg mykje flott om Café Generalen så eg gler meg veldig til denne kvelden. Tippar det vil toppe det meste av det eg har gjort i Kristiansand frå før av 🙂

Artikkelen fortsetter…

Som norsk folkemusikks vidunderbarn – har du andre folkemusikere du mener vi bør sjekke ut? Gjemte nasjonalskatter eller spennende eksperimenter – vakre troll og grusomme huldrer? 

– Tja, Duoen Sudan Dudan er fantastisk.

Les: Thom Hell: – Gleder meg sykt til å spille!

 

Skal vi forberede oss på noe spesielt den 11. juli? Hva kan gjestene forvente fra din kant? Hva ønsker du av oss? Vi gleder oss! 

– Nei, men altså det blir lite folkemusikk. He he. Det er lenge sidan eg dreiv aktivt med det. Publikum vil for det meste høyre songar frå dei to siste platene mine. Alt frå Fordi Eg elskar deg, Hysj Hysj Hysj og Bror til Ljos. Og så klart Ingen som du.

Eg gler meg!

Ingebjørg Bratland spiller på Cafe Generalen 11. juli.

Finn billetter HER

 


RAVNEDALEN LIVE GÅR AV STABELEN 20. JULI 2019!

Årets artister er:

THE SEPTEMBER WHEN

BIGBANG

MIDNIGHT CHOIR

THOM HELL

Finn billetter HER