Riggsjef Freddie: – utrolig moro å jobbe for en festival som tar dette problemet på alvor og gjør noe med det

Freddie har vært med på laget fra begynnelsen i 2016, og er riggsjef hos Ravnedalen Live! Nå er vi igang med å klargjøre området for innrykk til både konsert med Madrugada på fredag og Ravnedalen Live festival 2019 på lørdag! Vi har tatt en prat med han som bestemmer hvor skapene skal stå.

Hei Freddie! Hva er det du liker med å være riggsjef? – for det kan jo bli litt stress av og til?

– Det kan bli litt hektisk når man er riggsjef, men det er jo litt av moroa også.  Skal være litt sånn. Ellers så liker jeg utrolig godt å kunne jobbe med den gjengen vi har blitt i RL. Selv om det til tider er litt hektisk, så smiler folk og er ved godt humør, noe som er veldig viktig. Og så er vi jo alle heldige som får arrangere en sånn fet festival i slike omgivelser, må jo være den fineste venue å lage konserter i.

Artikkelen fortsetter…
Greit å rigge på varme sommerdager Foto: Ingunn B. Engen

 

Du er rundt på en heil haug av festivaler om sommeren – ryktet sier du er den råeste riggsjefen i landsdelen?

– Ja jobber jo med litt forskjellige festivaler og har vel neste gjort det siden tidenes morgen. Om jeg er den råeste riggsjefen vet jeg nå ikke, men tror og håper at jeg er ganske grei å jobbe med. Det er stor forskjell på både festivalene og folkene jeg jobber med og det er godt å kunne jobbe med RL der alle er på samme plan, selv hvilken rolle de har, og folk koser seg, smiler og ler.

Vi på Ravnedalen Live er over gjennomsnittet opptatt av miljø. Nå skal vi kutte i plastforbruk, energibruk og matsvinn. På miljøkurs med kommunen dukket du opp – hva tenker du publikum (og vi) kan gjøre for å spare omgivelsene?

– Det at RL nå er så bevist på miljø og det å ta vår del av det ansvaret, mener jeg er veldig viktig. Jeg tror både at publikum vil merke dette og at det vil være med på å motivere de til å tenke litt annerledes. I første omgang kan det jo være alt fra f. eks. at de lar bilen stå nå når de skal på RL, og heller sykler, går eller tar buss. Det er en sentral venue, så de aller fleste skulle kunne gjøre det. Selv min gamle mor sykler fra Vige hver gang hun skal på RL, noe hun er hvert år.

Han fortsetter…

For oss som arrangører er det en hel del i som kan gjøres. På transport fronten, se på andre miljøvennlige alternativer innen produksjonen av selve festivalen og selvfølgelig kildesortering av søppel. Her kan en begynne med å gjøre det mulig for publikum også, så det ikke bare står en type søppeldunk til all søppel rundt på festivalområdet. Det er mye som kan tas tak i for festivaler med tanke på miljø, men da er det også utrolig moro å jobbe for en festival som RL som tar dette problemet på alvor og gjør noe med det.

Artikkelen fortsetter…
Dr Hook besøkte RL18 Foto: Kjetil Jøssang, Dirty Old Town mediacrew

 

Hva er ditt mest minneverdige øyeblikk fra en RL-produksjon?

Ja, hva kan det være? Er vel ikke ett øyeblikk som skiller seg helt ut. Det som en minnes best er vel når alt er oppe å går, sola skinner på det fantastiske området hvor vi alle har tatt del i å lage et fantastisk festivalområde, og da når publikum begynner å strømme inn, det er en utrolig god følelse!

Hvem vil du ha med i crewet i år?

– De jeg vil ha med meg i år, som jeg har hatt med meg hvert år, er personer som er glad i å ta i et tak når det det koker litt, men likevel smiler og er glad. Og det er jo bare slike folk som jobber i RL!

 


Ravnedalen Live går av stabelen 20. juli 2019!

Årets artister er:

The September When

BigBang

Midnight Choir

Thom Hell

Finn billetter HER