Tønes: – Heldigvis he me ikkje gitt ud nye plada, så me komme bare te å spela hits!

Du er ganske cool, Frank – er du en cool bygdeoriginal?

– Takk, men eg føle meg ikkje spesielt cool. Eg føle meg vel egentlig ganske vanlig, samtidig litt på sio av alt au. Bygdeorginala bli det dessverre mindre av men me he heldigvis någen få igjen.

Og hva i alle herrens dager er fajanse, hvor kommer det fra? 

– I følge internett kjeme navnet frå den italienske byen Faenza, men det e vel ein type eller gruppe keramikk. Grunnen te at eg skrive om det e at det va fabrikk i nabo byen Egersund, de lagte mye fint og så drive jo folk enno å samle på detta.

Boka di «Vi kan ikke ta med oss alt dette hjem» og låtene dine veksler mellom det intenst tøysete, kjærligheten og det eksistensielle ubehaget – hvorfor disse store skiftene? 

– Sånn bli det når eg holde på. Ikkje någe spesielt plan med det. Men eg skrive jo av og te veldig detaljert om ting i livet og då e det heilt naturlig for meg å ta med både fine, vonde og tøysete ting. Humor e jo viktig for de fleste for å komma seg iøno dagene, og humoren finnes i mesten alt me gjør, alvoret au.

Artikkelen fortsetter…

Kan du komme opp med tre navn på folk – eller andre arter/fenomener – som har gjort et uutslettelig inntrykk på deg? 

– Will Oldham, John Darnielle, Bob Dylan (eg måtte gå i musikken, eg kunne nevnt mange fleire i mange andre kategoria, Jane kjærasten min!)

Hva er du aller mest opptatt av for tiden – og hvorfor?

– Fugler og fisking, i den rekkefølgen. Begge tingane e spennane og gøy, samtidig så det e et mysterium. Udenom det prøve eg jo å vær ein gode pappa for ungane mine, de vokse jo altfor fort! Ellars syns eg me leve i ei merkelige tid så eg ikkje alltid får heilt taket på.

Vi gleder oss masse til du kommer. Det blir alltid vilt god stemning! Hva skal publikummet vårt vente seg? 

– Eg glede meg au! Det he våre så fine kvelda de andre årane. Denna gongo e me ganske så fullt band, derfor blir det mange å holda styr på, men det ska eg klara. Heldigvis he me ikkje gitt ud nye plada, så me komme bare te å spela hits!

Tønes spiller på Cafe Generalen 12. juli. Finn billetter HER