Erik Faber: – Det er ikke så ofte jeg spiller med fullt band, så jeg storkoser meg med energien

Javel Erik, er det bare møbelsnekring det går i om dagen, eller har du litt tid til å spille innimellom?

– Jeg startet eget møbelsnekkerfirma nylig, så det går mest i snekring, men trenger å spille litt innimellom! Sommeren er høysesong for meg som artist, så jeg skal være god og varm i trøya til konserten på Generalen 2. august.

Det er du som sitter med rekorden på Generalen; Gudene vet hvor mange somre på rad du har trukket hundrevis av publikummere opp i dalen. Hva er det med Ravnedalen som gjør at du ønsker å komme igjen og igjen?

– Det er jo først og fremst en nydelig plass! I tillegg er jeg så heldig at det er mange publikummere som kommer tilbake år etter år, og det kommer stadig nye til. Det er jo også en slags hyperkomprimert terapitime der jeg får legge ut i det vide og det breie om ting jeg tenker på, og ting jeg aldri har tenkt på.

Nå er det en stund siden sist du lanserte noe nytt materiale, men vi har nemlig høst rykter om en del låter som er spilt inn men aldri gitt ut! Hva skjer med disse låtene? Vil vi få høre en smakebit av dette før sommeren? Og kommer du og bandet til å presentere noen av dem fra scenen?

– Det stemmer at jeg har en del låter liggende langt nedi en skuff… Jeg har spilt noen av dem på Generalen tidligere, og det kommer jeg til å gjøre i år også.

Sol, sommer og strand eller snø, vinter og indre Agder?

– Høst, hjemme, snekkerverksted.

Kan du fortelle litt om bandet du skal ha med deg på scenen i august? Og hva er forskjellen på Erik Faber med og uten band?

– Som alltid har jeg med min gode venn fra Mjøsdistriktet, Ørnulv Snortheim. Fantastisk mann og fantastisk gitarist – sjelden kombo…! Resten av det nydelige bandet er bosatt her i byen: Stein Roger Sordal (bass), Tommy Jacksonville (trommer) og Kenneth Silden (tangenter).

–Det er ikke så ofte jeg spiller med fullt band, så jeg storkoser meg med energien jeg får av de andre gutta. Det blir jo også en slags tidsmaskin; jeg føler neeesten at jeg er 25 igjen – bare med litt mer vett i toppen, selvsagt.

Du, den modellkarrieren di….Hrm, neida.. Kan du til slutt si noe om hvorfor publikum bør kjenne sin besøkstid fredag 2. august?

– Haha! Den blir stadig dratt frem av konferansierer som åpenbart har Wikipedia som eneste kilde… Puiblikum bør kjenne sin besøkelsestid fordi det blir et helt år til neste gang!

Erik Faber spiller på Cafe Generalen med fullt band 2. august. Finn billetter her